تشخیص ترکیب‌های سرطان‌زا در سیب زمینی سرخ شده



بر اساس تحقیقات انجام شده ترکیب‌های سرطان‌زای سیب زمینی سرخ شده تشخیص داده می‌شود.

به گزارش ایسنا، تحقیق مشترک محققانی از دو دانشگاه علوم کشاورزی ساری و علوم پزشکی مشهد، به تشخیص ترکیب‌های سرطان‌زا در سیب‌زمینی سرخ‌کرده منجر شده است.

بر این اساس، رضا اسماعیل زاده کناری، رضا فرهمندفر و مریم اثنی‌عشری از اعضای گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با خلیل آبنوس و سیدمحمد تقدیسی از اعضای گروه شیمی داروئی و بیوتکنولوژی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به تحقیق پرداخته و موفق به تولید سنسورهای الکتروشیمیایی، فلوروسانسی بر پایه ssDNA و GelRed   و نوری بر پایه dsDNA و نانوذره طلا جهت تشخیص اکریل آمید در سیب زمینی سرخ شده، شدند.

رضا اسماعیل زاده‌کناری، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در گفت‌وگویی با ایسنا با اشاره به اینکه محققان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری موفق به طراحی سنسورهای نوین در تشخیص ترکیبات سرطان‌زا سیب زمینی سرخ کرده شده‌اند، اظهار کرد: این موضوع رساله دکتری دانشجو مریم اثنی عشری از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری بود که به صورت مشترک با دو استاد از دانشگاه علوم پزشکی مشهد صورت گرفت.

وی در ادامه با بیان اینکه اکریل آمید ماده‌ای سرطان‌زا و خطرناک است که در هنگام فرآوری موادغذایی در دمای بالا طی واکنش مایلارد تولید می‌شود، تصریح کرد: این ماده سرطان‌زا روش‌های تشخیصی گران قیمتی دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری افزود: بر اساس تحقیقات به عمل آمده سنسورهای الکتروشیمیایی بر پایه الکترود طلا و همچنین یک سنسور نوری بر پایه الیگونوکلئوتید و نانوذرات طلا ساخته شد.

رئیس پژوهشکده علوم صنایع غذایی مازندران یادآور شد: این سنسورها هم از نظر سرعت اندازه‌گیری و دقت و هم هزینه نسبت به روش های آنالیز دستگاهی برتری دارد.

اسماعیل‌زاده در ادامه اضافه کرد: نتیجه این رساله دکترا به دو مقاله‌ تبدیل شد که در بهترین ژورنال‌های دنیا به چاپ رسیده است.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *