مهار سرطان روده بزرگ توسط عصاره زنجبیل



دانشجوی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، اثر عصاره کامل زنجبیل را بر بیان ژن‌های درگیر در سرطان روده بزرگ بررسی کرد.

به گزارش ایسنا، شهرزاد پدرام جم که این تحقیق را در دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی واحد علوم و تحقیقات و در قالب پایان‌نامه به راهنمایی دکتر آسا ابراهیمی و دکتر مهدی رهایی انجام داده است، در خصوص این پژوهش گفت: با توجه به آمار رو به افزایش شیوع سرطان روده بزرگ (کولون) در ایران و لزوم درمان آن، در این تحقیق بین بایوتکنولوژی کشاورزی و پزشکی ارتباط برقرار کردیم.

وی افزود: در این پژوهش تاثیر متابولیت‌های زنجبیل بر بیان ژن PTEN و ژن BCL2 که در سرطان روده بزرگ درگیر هستند، مورد بررسی قرار گرفت.

پژوهشگر واحد علوم و تحقیقات ادامه داد: مشابه این تحقیق در دیگر ژن‌های درگیر در سرطان روده بزرگ انجام گرفته بود اما بررسی ژن‌های PTEN و BCL2 برای نخستین بار است که انجام می‌شود.

پدرام جم درباره مراحل و نتایج این تحقیق گفت: بعد از گرفتن عصاره کامل زنجبیل، اثر آن را مستقیما روی سلول‌های کشت شده سرطان روده بزرگ بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم این عصاره اثر مهارکنندگی بر ژن BCL2 (ژن BCL2 در مسیر جلوگیری از مرگ برنامه‌ریزی شده سلول سرطانی فعالیت دارد) و اثر افزایش بیان بر ژن PTEN (ژن PTEN موثر در برنامه‌ریزی مسیر مرگ سلول سرطانی است) در سلول‌های سرطان روده بزرگ دارد.

به گزارش روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، این محقق در پایان یادآور شد: برای بررسی بیان ژن‌ها از تکنیک Real time pcr استفاده شده و برای تحلیل‌های آماری از نرم‌افزار spss کمک گرفتیم.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *