کبد در بروز بیماری آلزایمر نقش دارد



محققان در تحقیقات اخیرشان دریافته‌اند که عملکرد کبد نقش اساسی در شروع بیماری آلزایمر ایفا می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، مطالعه اخیر محققان در “کنفرانس بین‌المللی انجمن آلزایمر” (AAIC) ارائه شد. به گفته محققان یک ترکیب تولید شده در کبد می‌تواند از عصب‌های شناختی حفاظت کند بنابراین زمانیکه کبد نتواند به طور موثر این ترکیبات را تولید کند، اختلال در عملکرد عصب‌های شناختی می‌تواند به بر روی مغز تاثیر بگذارد.

محققان دانشگاه پنسیلوانیا در این مطالعه توجه خود را بر روی مولکول‌هایی به نام “پلاسموژن”(plasmalogens) متمرکز کردند. این ملکولها گروهی از چربی‌های تولید شده در کبد هستند و در عملکرد صحیح سیناپس‌ها در مغز نیز نقش حیاتی را ایفا می‌کنند. این مطالعه به منظور تعیین اینکه آیا کاهش سطوح پلاسموژن‌ها با افزایش خطر ابتلا به آلزایمر یا کاهش شناختی خفیف مطابقت دارد، انجام شده است.

بیش از 1500 فرد در این مطالعه مورد بررسی و آزمایش قرار گرفتند. محققان این افراد را به سه دسته تقسیم کردند: گروه اول افراد مبتلا به بیماری آلزایمر بودند، گروه دوم افراد دارای اختلال شناختی خفیف بودند و آخرین گروه نیز افراد سالم بودند. نتایج آزمایش‌ها نشان داد که اختلاف آماری معنی داری بین سطوح پلاسموژن در هر سه گروه وجود دارد، محققان دریافتند هرچه میزان سطوح این ملکول‌ها کمتر باشد، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر افزایش می‌یابد.

“میچل کلینگ”(Mitchel Kling) یکی از محققان این مطالعه گفت: این تحقیق نشان می‌دهد که کمبود پلاسموژن‌ها می‌تواند منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر شود، زیرا کبد نمی‌تواند به اندازه کافی آنها را تولید کند. جالب‌ترین نتیجه این مطالعه نیز این بود که اثرات رژیم غذایی نیز می‌تواند بر کبد تاثیر بگذارد و در نتیجه به مرور زمان سبب ایجاد بیماری آلزایمر و اختلال شناختی در فرد شود.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *